SKULLS.GP
skulls.gp

Tokio Hotel véleményblog, fanfiction fordítások és saját írások.

2012-2014 között működött az oldal aktívan, a legtöbb fordítást akkor hoztam. A sokrészes történetek fordítására már sajnos nincs időm, de azért igyekszem minden héten hozni ezt-azt. Minden véleménynek, építő jellegű kritikának örülök. :)
 
 
Menü

01. FŐOLDAL

02. TÖRTÉNETEK

03. EGYRÉSZESEK

04. SAJÁT ÍRÁSOK

05. AJÁNLÓ

 
Chat
 
Linkek

# billkaulitz-fans
thfreshandstories # 
# redpunky #
til-the-world-ends #
nitamuller #
phantomrider-alien #
thstoryk18 #
twincestintheschool #
inuth #
dody-tomkaulitz #
dianestories #
babanaginikimyfanfic #
daretodream-th #
# lexyvampire #
thsszivthslelek #
beautifultwc #
heni-csodavilag #
gustav #
teresa-renee #
# youaremyperfectlove #
thstory #
luciferismyhero #
realfanfictions #
# gustavth #
nessiswardrobe #
perverzcsirkefalat #
immaculate-story #
# inlovewithfriend #
wolfskin #
# tk-stories #
tokiohotel-fanfiction #
dirtygermany #
# th-cavern #
# tokiohforditasok #

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Ajánló

Ezt a modult azért hoztam létre, hogy aki esetleg kifogyott ötletekből, azoknak ajánljak pár olvasásra érdemes történetet, cserébe pedig esetleg a hozzászólásokban ti is megoszthatjátok saját kedvenceiteket, vagy esetleg a véleményeteket az ajánlottakról. Nem tudom mennyire lesz sikeres a kezdeményezés, de még ha ti nem is csatlakoztok, remélem néhányatoknak sikerül jó történeteket mutatni. A listám folyamatosan bővülni fog, és nem minőségi sorrendben szerepelnek a történetek. :)


The Butterfly Cycle

Szándékosan ezzel kezdek, mert ez a történet több, mint egy egyszerű fanfic. Ahogy Cinematics (a Paint szerzője) összes történetéből, ebből is rengeteg inspirációt lehet meríteni, az ebben tanultak segítettek átvészelni életem legnehezebb időszakát. Bill segíti Tomot egy olyan kapcsolatból kilépni és megszabadulni, ahol folyamatosan bántalmazva van fizikailag és szellemileg is. Mindenki, aki valaha össze volt törve, vagy össze van törve, rengeteget meríthet ebből a történetből, hatalmas mondanivalója van. :)


A Chapter of Accidents

Egy nagyon édes középsulis kapcsolat alakulásáról szóló történet. Nincsenek benne vad szexjelenetek, teljesen átlagos emberek szerepelnek, és kicsit klisésen indít, de meglepő csavarok vannak a történetben. :)


Breathe

A Lunacy írójától egy hasonlóan "twisted" történet, szex-drog-gyilkosság-stb. típusú témákkal, bár ami igazán megfogott, hogy nagyon egyedi stílusban, nem prózában, hanem szinte versszerűen van írva. Speciális ízlés kell hozzá, beismerem, de aki nyitott az ilyesmikre, az egy esélyt adjon neki mindenképp. Related twc egyébként.


Captive

Sokszor ajánlottam már a durvább, erőszakos-elrablós történetek kedvelőinek, sokszor fontolgattam azt is, hogy lefordítom, de a nyelvi nehézségek miatt, és mivel nem vagyok benne biztos, hogy ténylegesen lenne lelkierőm lefordítani, inkább csak ajánlásnak hagyom. Lehet, hogy a hardcore-horrorosokat annyira nem rázza meg, de számomra elég rendesen belefér a pszichothriller műfajába, volt is egy álmatlan éjszakám miatta, de nem bántam meg egyszer sem, hogy elolvastam. Bizarr szerelem egyébként, de van benne valami észveszejtően jó is. 


Divine Intervention

Ennek a fordításán is gondolkoztam, annyira jó. A Playing for keeps írójának a műve, hasonlóan zseniális jellemekkel dolgozik. Kicsit romantikusabb típusú történet, végig szomorkásabb hanggal, ugyanis az alapsztori, hogy Tom lesz Bill őrangyala, és ezzel szerintem eleget is mondtam. Kiszámítható a történet, de ha még én, mint antiromantikus egyhuzamban végigolvastam, akkor szerintem másnak is menne.


Escort

Ha nem lennék prűd a szexjelenetek fordításához, tuti nekiállnék ennek is, de így inkább csak ajánlom. Bill prostituált, Tom a kuncsaftja, ez a rövid sztori, de nagyon reálisan leírva. Mármint nem tudom mennyire reális, nem voltam még luxusprosti, de legalábbis hitelesnek tűnik. :) A lényeg, hogy aki szeret sok szexet olvasni, vagy egyszerűen szereti a "we've found love in a hopeless place" koncepciót, az szeretni fogja. Nem véletlenül toplistás. :)


Gone with the wind

Középiskolás sztori, de nem épp tipikus. Kicsit, de csak nagyon kicsit a "Perks of being a wallflower" c. filmre emlékeztet. Nagyon jól meg van szerkesztve, mint egy színpadi mű - a 9 részt 3 felvonásra tagolja egyébként, logikus rendszer szerint, visszatérő motívumokkal, stb. Szóval irodalmi szempontból is tökéletes szerintem. "A művészet az élet" és a "Hamutartó szív" c. fordításaim írójának a műve egyéként.


Remnants

Fantasy jellegű, Bill ugyanis nem emberi lény benne. Az alaptörténet, hogy Tom, aki egy sivatag közepén lévő katonai bázis (-szerűség) parancsnoka, rabszolgának megkapja Billt, aki egy olyan fajba tartozik, akik szexből nyerik az energiájukat, amikkel "varázsolni" képesek. Kicsit gagyinak hangzik, de higyjétek el, nem az, sőt, elég komoly történet, ez is must-read. Már csak azért is, mert sok a szexi Bill-Tom jelenet... ;)


NO H8

A cím és a banner is magáért beszél. Tom egy elvakult keresztény környezetből jön, Bill nemcsak meleg, de aktivista is; középiskolás történet - dióhéjban. :) Engem, akit nagyon érdekel a téma, nagyon megnyert ez az egyszerű, de annál valósabb történet. Azt mondjuk nem tudom mennyire lehet érdekes azoknak, akik alapjáraton nem érdeklődnek eziránt, de akinek szívügye a téma, annak érdemes elolvasni, nem is hosszú. :)


Nvnc Avt Nvnqvam

Ókori görög társadalomban két szembenálló birodalom hercege szeret egymásba. :) Gyönyörű romantikus történet, bár néhol kicsit nyálas. Akiket érdekel a mitológia, azoknak különösen ajánlom, mert nagyon szépen ki van dolgozva a vallási oldala is, hogy milyen istenekben hisznek, milyen szertartásaik vannak, stb. Az írónak egyébként komplett sorozata van hasonló mitologikus témájú történetekből, amiket ugyan nem olvastam még el, de tervezem.


O Hay

Ehhez a történethez szerintem nem kell semmit sem írnom. :D


One Letter Closer To You

Bill ír egy levelet egy random idegennek, aki visszaír neki, és így folytatódik. A történetet azért szerettem, mert nagyon érdekes tulajdonságaik vannak a szereplőknek, rendesen OOC Bill és Tom is, de nagyon szerethetőek. Az egész egyébként levelezésből áll, nincsenek "normális" párbeszédek/történet leírások. Van benne vicces, szívszorító, romantikus, és egyszerűen csak szép részek, ajánlom mindenkinek, aki szereti, ha egy történet kicsit extrább stílusban íródott. :)


Scar Tissue

A bannert már google-ből kellett összevadásznom, mert eltűnt az eredeti helyéről. No mindegy, a lényeg, hogy ezt a történetet főleg a romantikus dolgok kedvelőinek ajánlom, mert néhol kicsit csöpögősnek hat, de most inkább a "szép" jelzőt használnám, mert egyszerűen az. :) Egy érdekházasság folyamán kerül össze Bill és Tom. Nem fogják egyből megimádni egymást, lassan is alakul ki az érzelmi kapocs, de gyönyörűen van leírva, nagyon szép a dinamikája. Tényleg nagyon ajánlom. :)


A Bit Obscene 

Bill, aegy szociális munkás, és Tom, egy hajléktalan fiú kapcsolatáról szóló sztori. :)  Vannak benne elemek, amik annyira nem valósághűek, de másfél éve olvastam, és még mindig nagyon megmaradt bennem az egész, szóval valamit azért tud a történet ;) A szociálisan érzékenyek számára szerintem lesznek benne olyan elemek, amik sokkolóak, de egyébként egy nagyon aranyos, inkább romantikus oldalra húzó történet, ami nem mellesleg egy jelenlegi magyar politikai kérdéssel (hajléktalanság büntetése) kapcsolatban is segíthet álláspontot foglalni. :P


Body language

Viszonylag rövid related történet, de baromi jól van megírva. Nem AU; a jellemek kicsit mondjuk sematikusak (Georgnak a haja a mindene, Bill folyamatosan beszél, stb.), de ez még nekem sem rontotta le, pedig én OOC-függő vagyok :) Ja, és iszonyatosan vicces. De úgy nagyon, rengeteg jelenetnél kb. sírva röhögtem. :) Szintén toplistás!


Barefoot - how far do you go when you're in love? 

Egy-az-egyben a Barfuss című film átirata, de nagyon szerethető formában. :) A történet, hogy Tom egy pszichiátrián dolgozik takarítóként, ahol megmenti Billt az öngyilkosságtól, és innentől kezdve Bill mindenhova követni kezdi. Vicces és romantikus történet, a filmet is ajánlom egyébként, de a fanfic a Bill-Tom vonal miatt nyilván jobb :P


Trillium

Egy fősulis történet, a THF két legnépszerűbb írójától. Az alapsztori elég egyszerű - Bill virágokat kap egy bizonyos idegentől -, de ezt követően egészen meglepő bonyodalmak jönnek mindkettejük zűrös magánéletéből adódóan. Kicsit komolyabb stílusú tehát, de mindenképp érdemes elolvasni, ez se véletlenül toplistás.


Someone Like You

Billie és Tomi; 2 lány kapcsolatáról szól. :) Ez az egyetlen femmeslash, amit olvastam, de nekem nagyon tetszett, mert iszonyatosan édesen van leírva. 4 rész az egész, elég hamar végig lehet érni rajta, ha másért nem, azért érdemes elolvasni, hogy elmondhasd, hogy megvolt a femmeslash-élményed is :P


Painting Blind 

Középiskolás Bill, irodalomtanár Tom. Elég klisé téma, de talán ez az egyetlen jó történet, amit találtam azon belül. Az egyik kedvenc íróm, Ghostie alkotása, esküszöm csak a szar banner miatt nem toplistás! :D Ami tetszett még benne, hogy nagyon jól leírja az amerikai oktatási rendszert, mármint hogy ott a főiskolára jelentkezés hogy működik, stb, tehát tanulni is lehet belőle rendesen. De egyébként egy nagyon jó romantikus történet. :)


Summer of Lies

Egy nyári futókalandnak induló kapcsolatból lesz valami sokkal jobb. :) Télen különösen jó olvasni, kis nyári nosztalgiának, de ajánlom a kanos hölgyeknek is, mert ophelia_seven nagyon hatásosan ír szexjeleneteket, ugyanakkor romantikus történetnek sem utolsó. Komolyan, olyan, mint egy nagyon jó film, szerintem tökéletes fanfic. Akik bírják a középsulis-drámákat, azoknak mindenképp!


Rough 

Ez is filmszerű történet, ha kategorizálni kéne, akkor akciófilmnek és romantikusnak írnám (bár nem értek hozzá). Most lehet spoilerezek egy kicsit, mert csak a 2.-3. részben derül ki konkrétan, de utcai verekedésekről szól a történet. Akik szeretnek egy picit férfiasabb Billről és egy még keményebb Tomról olvasni, azoknak mindenképpen ajánlom. Nem egy finomkodós romantikus történet, de tuti sikerfilm lenne.


...Makes Three

THF-en az egyetlen történet, ami még a 815-nél is népszerűbb, nem véletlenül. Az mpreg műfajt nagyon nem szoktam szeretni, mert általában baromság, amik benne történnek, de ez annyira hitelesen van megalkotva, hogy még el is hinném. A szerző nagyon felkészült a terhesség lelki/fizikai "tüneteiből", de egyébként is van érzéke az emberi lélek rejtelmeinek leírásához. Elég hosszú ugyan (56 rész), és nekem párszor neki kellett futnom, mivel az első 1-2 rész nem annyira jó szerintem, de nagyon megéri. :)


 

 

 

 

6 hozzászólás
Idézet
2013.12.07. 14:17
Vary


Cupid's Chokehold történetet ajánlanám, igaz, hogy nincs befejezve, de elképesztő. A kedvencem. Csodálatosan részletesen írja le a szereplők érzéseit. Bill ebben egy makacs karakter, de Tom természetesen vállalja a kihívást és apránként puhítja meg és vezeti be a dolgokba;)  Bill egyfajta páncélt visel és próbál minden érzését elfojtani és egyfajta robotként működni. Tehát független, szabad, makacs és nem akar másra akaszkodni. Mindenért keményen megdolgozik. Ahogy olvastam az fogalmazódott bennem, hogy milyen jó lenne, ha nekem is lenne ennyi lelkierőm ennyi mindent csinálni. Sok benne a szarkazmusos párbeszéd, harcolnak egymással, de mégis gyengéd és szivetmelengető. Szóval érdemes elmolvasni, annak ellenére is, hogy nincs befejezve. 28 hosszú rész :) 

Idézet
2013.11.25. 22:18
Kaylinne

na, akkor örülök, ha volt értelme összeszedni a listát :D A Barefoot-nál én is sírtam egyébként, igaz az a filmnél volt :) fordítási terveim nem igazán vannak, egyelőre csak azokban gondolkozok, amik jelenleg futnak történetek. ezek egy darabig le fognak foglalni, de ha utánuk is úgy döntök, hogy folytatom, akkor valószínűleg ezek közül fogok választani :)

Idézet
2013.11.24. 19:39
Lola

Úgy összességében nekem a #815 a kedvencem, az váltotta ki belőlem a legtöbb érzelmet, pedig nem szoktam olvasás közben sírni :D habár ma pont elolvastam a Barefootot, amit ajánlottál, és annak a végén is a sírás határán voltam. Az Arrogánsos sztori is jó, habár a folytatásban kicsit csalódtam. Amúgy most éppen azt a hajléktalanos történetet olvasom, és ez is nagyon tetszik :) nem sablontémájú. és ez is kicsit szívbemarkoló. szóval ennek az ajánlós-modulnak tényleg nagyon örülök :D ezek közül tervezed amúgy valamelyiket lefordítani

Idézet
2013.11.23. 18:17
Kaylinne

@Lola,

a Broken Hallelujah-n gondolkoztam, hogy kiírjam-e, mert érdekes és eredeti történet, de bevallom őszintén, hogy csak a szerelmi szál érdekelt, ezért végét, ahol már csak akció volt, nem olvastam el. :) A Started with a kiss nagyon jó még azok közül, amit írtál, majd amikor újra nekiülök a többi kedvenc sztorim belinkelgetéséhez, az is mindenképp ide fog kerülni. :P Az Objection! sztorija nagyon jó, de szerintem nem lett olyan jól megírva, ezért nem is raktam ide. A másik hármat, amit írtál, még nem olvastam, de tervbe vannak véve. :)

A személyes toplistám talán:
1. Just a small town girl
2. Playing for keeps
3. Paint

Ezeknek a problémaköreivel tudtam szerintem a legjobban azonosulni, ezért is fordítottam le őket. Egyébként nyilván több másik is van, amit nagyon élveztem, de azért ezt a hármat emeltem ki, mert ezeket olvastam el a legtöbbször, pedig nem szoktam általában egynél többször elolvasni egy történetet. 

Neked mi a kedvenced? ;)

- Kaylinne

Idézet
2013.11.23. 15:06
Lola

Köszi az ajánlót, jóknak tűnnek :)
A Recessional-t és a Makes Three-t már én is olvastam, a többivel még nem találkoztam (max a címükkel) de azok alapján amiket lefordítasz, biztos ezek is jó sztorik :)

Én a Broken Hallelujah-t ajánlanám pl. Bár elég nehéz nyelvezete van, meg néha túl sok a fantasy dolog benne de engem nagyon megfogott. A másik személyes kedvencem a Mess it grows. Kb 1 nap alatt elolvastam, pedig nem nagyon szoktam leragadni egynél. A Fault lines is nagyon tetszett, mert a történet kb. most játszódik és Ria is szerepel benne, meg vannak benne érdekes fordulatok :) ami még nagyon megfogott, az a Started with a kiss. a related twincest történetekből ez a kedvencem, nagyon szívszorító helyenként és hitelesen van leírva.

Most a Turn Back Time-ot tervezem elolvasni, mert jókat olvastam róla, meg az Objection!-t. Ez is egyedi történetnek tűnik.
Na meg persze azokból is tervezek olvasni amiket te írtál :) ez pont jól jött mert mostanában eléggé "kifogytam" én is a történetekből. általában csak toplistás sztorikat szoktam olvasni, mert lusta vagyok keresgélni a többi között olyat ami befejezett, nem egy részes és olyan témája van ami nekem is tetszik. De azok alapján amiket lefordítottál és kevésbé népszerűek, te jól ki tudod szűrni a jó sztorikat szóval biztos nem fogok csalódni :)

Amúgy Kaylinne neked úgy összvissz melyik a kedvenc fanfic-ed?

Idézet
2013.11.22. 19:41
Dorkaa

The Butterfly Cycle
Breathe
Divine Intervention
Escort
Remnants
NO H8
Nvnc Avt Nvnqvam
Scar Tissue
A Bit Obscene
Barefoot - how far do you go when you're in love?

Ezek tetszenének :)

 

Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner